De gezelligste viltplaats in IJsselstein.

030 6887132Tel:

handwerk en Quiltdagen 2018

Ook dit jaar exposeer ik weer tijdens de handwerk en quiltdagen. Samen met Anneke Spijker en Linda Lammerts vormen wij het collectief

                                                                                            “LAK, als samen werkt”.

Samenspel is ons thema en dat benaderen we alle drie vanuit onze eigen creativiteit. Iedere  proberen we er een mooi geheel van te maken.

Mijn inbreng van dit jaar is “circles of forgotten memories”, ter nagedachtenis aan mijn moeder die precies een jaar geleden aan dementie overleed. Wat als laatste overbleef waren haar herinneringen aan de mensen uit haar vroege jeugd, het gezin van haar ouders waar zij voor een deel voor gezorgd heeft. Ook de herinnering aan mij, haar dochter, was verdwenen.

Het tweede werk zijn de zijde kommetjes die zijn ontstaan toen ik een langere periode niet kon vilten vanwege een blessure, zij weerspiegelen mijn basis behoefte om met textiel bezig te zijn. Ze zijn gemaakt van zijde vezels en bewerkt met stiksels en haakwerk. Het blad is een eucalyptusblad.

HEt derde werk is ook in die periode ontstaan, hergebruik van viltrestanten, stofjes en garens, stokjes gevonden op de veluwe.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC