All about me

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Karen Bruinsma

Eind jaren 90 werkte ik als bloemist op een landgoed waar biologische bloemen werden geteeld en  verwerkt. In de winterdag was er voornamelijk snoeisel vanuit de boswachterij waar we mee konden werken, dat betekende veel structuren maken met kale takken en ranken. Op een gegeven moment kregen we  de behoefte om e.a. aan te vullen met ander materiaal, en dat werd schapenwol! Zo ontstond mijn passie voor het vilten….

Jarenlang heb ik zelf geëxperimenteerd en masterclasses gevolgd. Maar een paar jaar geleden vond ik het tijd worden om het anders aan te gaan pakken en een viltopleiding te gaan volgen. Het werd de Filzschule Oberrot, in Duitsland. Een internationale opleiding met vakvrouwen uit diverse disciplines als docenten en een uitgebalanceerd traject waar alle bedenkbare onderdelen aan bod komen. Niet alleen het technisch vilten maar ook theorie en praktijk m.b.t. kleurgebruik, ontwerpen, historie, kijken naar kunst ed. Ik koos voor de 3 jarige variant, waarbij ik twee keer per jaar voor een volle week afreisde naar Duitsland. Ik liet me onderdompelen in de Duitse taal, volgde vele uren per dag les en/of was aan het werk en aan het eind van de week kreeg ik huiswerk mee voor thuis. Vanaf juli 2017 mag ik mezelf dan ook een “Filzgestalterin”noemen.

De afgelopen jaren heb ik me niet alleen gefocust op het vilten maar ook op het verven van mijn eigen materialen en het spinnen van draden die ik in mijn vilt kan verwerken. Een aantal van mijn werkstukken zijn gepubliceerd in”Vilten is voor mij” en “Worldwide Coulors of felt”. Ook doe ik geregeld mee met exposities, solo of in samenhang met “LAK,als samen werkt”, met Linda lammerts en Anneke Spijker.

Daarnaast geef ik , al jaren, wekelijks in mijn atelier les aan diverse groepen mensen, en dat geeft me enorm veel plezier en inspiratie. Je kunt op mijn blog veel foto’s  vinden van wat er allemaal in de Viltkamer gebeurt.

 

 

 

Meedoen?